Vanlige spørsmål om elbil: Kan du kjøre en Tesla i snø? - Plato AiStream V2.1 (2023)

Tilhengere av elbiler vil fortelle deg at elbiler er akkurat som vanlige biler. For det meste har de rett. Du tråkker på pedalen til høyre og bilen går, du snur rattet og bilen svinger, og den eneste virkelige forskjellen er hva slags drivstoff som går i den. Men hvis vi skal være helt ærlige, er det bare stort sett sant. Mesteparten av tiden er den eneste forskjellen hva slags drivstoff som går inn i bilen, men de andre forskjellene må sannsynligvis forklares for at vanlige kjøpere skal kjøpe elbiler.

For å gi den forklaringen har vi lansert et nytt segment kalt "Vanlige spørsmål om elbiler" som håper å svare på de rare spørsmålene som dukker opp én prosent av tiden. Dagens spørsmål:kan du kjøre Tesla i snø?

Vanlige spørsmål om elbiler: Kan du kjøre en Tesla i snø?

La oss få dette ut av veien foran:ja, kan du kjøre Tesla i snø. Pokker, du kan kjøre omtrent noen elektrisk bil i snø, akkurat som du kan kjøre omtrent hvilken som helst forbrenningsmotor (ICE) drevet bil i snø - men opplevelsen kan være veldig annerledes, av to grunner. Den første er at elbiler leverer hele dreiemomentet ved 0 rpm. Maks effekt gir definitivt mye moro og livlig kjøring, men er ikke nødvendigvis det du vil ha på en glatt, isete vei. Den andre er at ekstremvær, varme eller kulde, har en negativ innvirkning på kjøretøyets effektivitet – noe som betyr at du vil ha en kortere rekkevidde med en full "tank" med elektroner i batteriet.

Og visst, ekstremvær har en merkbar innvirkning på drivstofføkonomien i ICE-drevne biler, men hvis du må stoppe for bensin eller diesel én avkjøring tidligere enn vanlig på turen til bestemor denne høsttakkefesten, er det vanligvis ikke så farlig. Hvis du må stoppe en avkjøring tidligere i en elbil? Det kan bety forskjellen mellom et ti minutters ladestopp og et stopp som kan ta timer.

Så, hvilke skritt kan du ta for å sikre at reisene dine på elbiler er flotte opplevelser du vil huske med glede? Les videre.

Gjør elbilen klar for vinteren

1. Vinterdekk – Hvis du bor i et område som opplever underkjølt regn, sludd eller snø, er det mye fornuftig å investere i vinterdekk. Hvis du bor et sted som får masse av snø, i flere måneder er snødekk et must-have.

Hvis du aldri har kjørt bil med vinterdekk i isen, stol på oss når vi sier at det er en helt annen opplevelse. Trekkraften, bremsingen, svingingen – alle aspekter av et kjøretøys dynamikk og kjøreegenskaper er forbedret, og forskjellen mellom «sommer» og «vinter» dekk er enda mer dramatisk enn forskjellen mellom tohjulsdrift og firehjulsdrift. . Hvis du ikke tror det, sjekk ut denne videoen fra Tyre Reviews som sammenligner en firehjulsdrevet BMW SUV med standarddekk mot den samme BMW med tohjulsdrift og vinterdekk.

AWD vs. 2WD og vinterdekk

Som du kan se i videoen, opphever ikke firehjulsdrift fysikkens lover. Du kan fortsatt sitte fast i en snødrev eller snurre ut på en isete avkjøring hvis du ikke respekterer været — og å sette ordentlige støvler på bilen er like viktig å sette ordentlige støvler på føttene.

Så hvis du ønsker å kjøre en Tesla i snø og is, sjekk ut utvalget av vinterdekk her Teslas nettbutikk, eller hos en anerkjent Tesla-tilbehørs- og ytelsesbutikk, som T-Sportline. For andre elbiler, sjekk med forhandleren for anbefalte dekk, eller chat med ekspertene på TireRack.

2. Vindusviskere og viskervæske — et ferskt sett med vindusviskere kan gjøre en dramatisk forskjell i sikt, spesielt i kraftig sludd og underkjølt regn. Hvis du ikke har skiftet viskerblad nylig, de kan være langt forbi sitt beste - og i rettferdighet brytes viskerne ned relativt sakte, så det er kanskje ikke åpenbart hvor dårlige de egentlig er.

For å være sikker på at du har overlegen sikt under de verste vinterværforholdene, bør du vurdere spesialiserte viskerblader – noe sånt som Bosch snøførere or Michelin Fahrenheit vindusviskere. Det beste med nye vindusviskere er at de er ganske enkle å installere (som du kan se i videoen nedenfor), forutsatt at du får vindusviskere designet for å fungere med bilen din i utgangspunktet (som du kan også se i videoen nedenfor).

Installere viskerblader på en modell 3

Husk, selv nye vindusviskere kan bli iset til frontruten, så du vil sørge for at de ikke er frosset på plass før du "vipper bryteren" for å slå dem på, og hvis du regelmessig parkerer elbilen utenfor, Det vil også hjelpe å sette viskerne i servicemodus.

Til slutt vil du etterfylle bilens viskervæske med noe som er klassifisert for vinterbruk - som er en fancy måte å si, "vil ikke fryse." Du kan imidlertid ta det et skritt videre ved å bytte ut den konvensjonelle viskervæsken med en avisingsmiddel. Selskaper liker Pres har avisingsvæske som de hevder "er formulert for å smelte is og frost raskt, ned til -34°F," og fungerer uten å skade bilens vaskesystem. Kombiner det med litt "varmesmart" tenkning (mer om det senere), og du vil ha en krystallklar utsikt over veien videre hele vinteren.

3. Gulvmatter — denne kan virke som et valgfritt tillegg til vinterforberedelseslisten din, men en rask titt på et Tesla-koblingsskjema (nedenfor) burde være nok til å fortelle deg — selv om du ikke helt vet hva du ser på — at det er mye dyrt elektronisk sett under setet ditt. Som du kan forestille deg, spiller ikke bilens dyre elektronikk godt med den salte, isete, gjørmete snøen du måtte dra inn i den. Derfor er et godt sett med formtilpassede, vanntette gulvmatter et must.

Hvis du har en Tesla, Teslas nettbutikk har noen gulvmatter som er designet for å holde teppet ditt (og ledningene under det) tørt gjennom vinteren. For andre elbiler, sjekk med din lokale forhandler for et OEM-alternativ (mattene fra Volvo Protection Package er utmerkede) eller prøv å se nærmere på et sett med Værteknologi matter, som selskapet hevder er laget ved hjelp av 3D-laserskanning for en supernøyaktig passform på omtrent enhver bil.

4. Emergency Kit — du bør ha noen grunnleggende nødforsyninger i bilen uansett om den er isdrevet eller elektrisk, sommer eller vinter. Om vinteren er det imidlertid enda viktigere å være forberedt på en nødsituasjon. National Safety Council har satt sammen denne omfattende listen over hva du bør ha i kjøretøyet ditt:

 • Et riktig oppblåst reservedekk, hjulnøkkel og stativjekk

 • Jumper kabler

 • Verktøysett og/eller et flerbruksverktøy

 • Lommelykt og ekstra batterier

 • Reflekterende trekanter og fargerike stoffer for å gjøre kjøretøyet ditt mer synlig

 • Kompass

 • Førstehjelpssett med gasbind, tape, bandasjer, antibiotisk salve, aspirin, et teppe, nonlatex-hansker, saks, hydrokortison, termometer, pinsett og instant cold compress

 • Ikke-bedervelige matvarer med høy energi, som usaltede nøtter, tørket frukt og hardt godteri

 • Drikkevann

 • Refleksvest i tilfelle du må gå for å få hjelp

 • Billader til din mobiltelefon

 • Brannslukker

 • Kanalbånd

 • Vanntett regnponcho

 • Ytterligere elementer for kaldt vær inkluderer en snøbørste, spade, spylervæske, varme klær, kattesand (for ekstra trekkraft) og tepper

Jada, NSCs liste kan virke som en bit over toppen - men det dekker alle basene. Så lenge du har god mobilmottak, kan du sannsynligvis slippe unna med et førstehjelpsutstyr, en lommelykt, vann og et slags ekstra lag for varme (som en jakke eller termisk teppe) i tilfelle du strander på siden av veien i lengre perioder.

Når det er sagt, er en kombinasjon av snøbørste og isskraper sannsynligvis et must i Midtvesten og Canada. Når det gjelder hvilken du skal kjøpe, kan du knapt be om avis med mer troverdighet enn New York Times, og den valgte Hopkins SubZero 80037 som den beste kombinasjonen snøbørste/isskraper du kunne kjøpe i 2021.

Som, jeg mener, I trodde absolutt ikke at NYT gjorde produktanmeldelser som det, men alt har vært litt rart siden hele Harambe-avtalen, og her er vi.

5. Bilvasken er din venn — husker du den linjen i gulvmattedelen der vi snakket om alt det dyre ledningsnettet og elektronikken under teppet? Det er mye dyrere ting under bilen din, og hver bit av det - fra fjæringskontrollarmene til bremselinjene til akselskoene til selve batteriene - har det bedre ikke kaket i salt, is og gjørme.

Noen forhandlergrupper vil tilby gratis bilvask for livet som en fordel ved å kjøpe bilen din hos dem, så ta dem på tilbudet og få dem til å vaske bilen minst annenhver uke mens det er salt på veiene. Hvis du kjører Tesla i snø, gikk du tydeligvis ikke gjennom en forhandler, men et månedlig medlemskap på en lokal bilvask bør gi deg samme fordel.

Få dinselv Klar for vinteren

Nå som bilen din er klar for vinteren, er det på tide å ta den deg selv klar for vinterkjøring ved å endre måten du tenker på og bruker bilen på. Nei, jeg mener ikke "lett på gassen, brems tidlig og styr jevnt." Skjønt, det er absolutt viktig. Det jeg mener er at elbiler fungerer litt annerledes enn ICE-drevne biler, og å forstå disse forskjellene vil gi deg en mye bedre opplevelse enn å bare "vinge den" slik du kanskje er vant til i gassbilen din.

1. Lær hvordan du forhåndskondisjonerer Teslaen din — Forkondisjonering av batteriet er avgjørende for å kjøre Tesla i snø. Det er sant for alle andre elbiler også, og er litt som å varme opp en gassmotor slik at oljen kan nå toppen av sylinderhodene før du belaster den. Hvis bilen din har denne funksjonen, du kan vanligvis aktivere og kontrollere den ved hjelp av bilens infotainmentsystem eller en tilkoblet smarttelefonapp.

Dessuten – hvis du kan slå på bilen mens den fortsatt er koblet til laderen, kan du forhåndskondisjonere batteriet, varme opp setene og rattet og få kabinen fin og koselig uten å påvirke rekkevidden negativt – strømmen du bruker for å varme opp bilen blir effektivt trukket fra stikkontakten, ikke bilens batteripakke!

2. Skaff deg de riktige appene – mens vi er inne på temaet apper, kan den riktige appen absolutt gjøre eller ødelegge opplevelsen av elbil-eierskap. Selskaper som Tesla og Volvo har flotte apper for å hjelpe deg med å finne og til og med prekondisjonere bilen din for å maksimere rekkevidden, men til og med Teslas app for stasjonssøk kan gjøre eiere frustrerte hvis de ikke bruker den til god bruk.

For turplanlegging liker jeg Ladestasjon fordi Matt Teske er min podcasting-vennja visst - men også fordi reiseplanleggeren er mer enn bare en stasjonssøker. Du forteller den nøyaktig kjøretøyet du kjører og hvor du skal, så beregner den de beste stedene å stoppe for at du skal minimere ladetiden. Den lar deg også koble til gjeldende temperatur og gjennomsnittlig kjørehastighet, for å gi deg en mye mer nøyaktig oversikt over turen du skal legge ut på.

Hvis du er i Europa, En bedre ruteplanlegger er det beste alternativet, som tilbyr lignende vær- og hastighetsfunksjonalitet, samt en lignende "beste alternativ"-beregning som gjør bruk av lokale trafikkdata. Brukergrensesnittet er litt klønete, sammenlignet med noen av de mer polerte appene, men hvis du er i Sverige kan det ikke slås.

3. Lær å være varmesmart — Forbrenningsmotorer lager mye overskuddsvarme, så det er relativt enkelt å omdirigere noe av den varmen inn i kabinen for å holde seg varm om vinteren. En elbil? Ikke så mye, så hvis du vil kjøre Polestar eller Tesla i snø, må du være "varmesmart".

"Å bruke bilens varmeapparat er en ganske ineffektiv bruk av strømmen din," skriver Tom Barnard kl elektrifisere, i en artikkel om å være varmesmart. "Hvis du tenker på det, får du ikke mange batteridrevne varmeovner å bruke rundt i hjemmet, ettersom det vil kreve utrolig mange AA-er for å varme opp noe … prøv å varme opp deg selv i stedet for den tomme plassen rundt deg … ( det betyr) å skru ned bilens hovedvarmer og skru opp de varme setene og rattet hvis du har det. På samme måte, hvis du har en oppvarmet frontrute, bruk den i stedet for blåseren til å tine."

Det er et godt råd, og når det følges sammen med forhåndskondisjonering av bilen mens den er koblet til laderen, vil du kunne få tilbake mye av rekkevidden du "mistet" på grunn av kulden.

4. Koble til — når du kommer dit du skal i elbilen din, prøv å finne et sted å koble den til og lade den. Selv om dette er en langsom "nivå 1"-lading fra et vanlig uttak, dette er et tilfelle der noe er bedre enn ingenting, og det vil lønne seg når det er på tide å prekondisjonere bilen din for den lange turen hjem.

Hvis du har fulgt alle disse trinnene, er det garantert en trygg og lykkelig kjøretur.

Setter du pris på CleanTechnicas originalitet? Vurder å bli enCleanTechnica-medlem, supporter, tekniker eller ambassadør- eller en beskytter på Patreon.

Vanlige spørsmål om elbil: Kan du kjøre en Tesla i snø? - Plato AiStream V2.1 (5)

Annonse


Vanlige spørsmål om elbil: Kan du kjøre en Tesla i snø? - Plato AiStream V2.1 (6)

Har du et tips til CleanTechnica, vil du annonsere, eller ønsker å foreslå en gjest til CleanTech Talk-podcasten vår? Kontakt oss her.

Kilde: https://cleantechnica.com/2021/11/05/electric-car-faqs-can-you-drive-a-tesla-in-snow/

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Corie Satterfield

Last Updated: 22/05/2023

Views: 5898

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Corie Satterfield

Birthday: 1992-08-19

Address: 850 Benjamin Bridge, Dickinsonchester, CO 68572-0542

Phone: +26813599986666

Job: Sales Manager

Hobby: Table tennis, Soapmaking, Flower arranging, amateur radio, Rock climbing, scrapbook, Horseback riding

Introduction: My name is Corie Satterfield, I am a fancy, perfect, spotless, quaint, fantastic, funny, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.